ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ
Λιποαναρρόφηση – Γενικά
Η Λιποαναρρόφηση, σύμφωνα με τις παγκόσμιες στατιστικές, βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις πέντε πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις στον κόσμο, αποτελώντας το μοναδικό ιατρικώς ενδεδειγμένο τρόπο για την οριστική απομάκρυνση του τοπικά συσσωρευμένου λίπους, το οποίο ανθίσταται σε κάθε μορφής άσκηση και δίαιτα, όπου κι αν βρίσκεται αυτό συγκεντρωμένο. Η Λιποαναρρόφηση αποτελεί μία ιατρική χειρουργική πράξη, ασφαλή και εγγυημένη που αφορά στην πλειονότητα των ανθρώπων που επιθυμούν καλλίγραμμη και αρμονική σιλουέτα.

Η λιποαναρρόφηση προτείνεται:
  • Σε όσους γυμνάζονται και προσέχουν τη διατροφή τους αλλά σε κάποια σημεία του σώματός τους, έχουν συσσωρευμένο τοπικό λίπος
  • Σε λεπτούς ανθρώπους, με έντονο πρόβλημα τοπικού πάχους σε κάποιο σημείο από το οποίο αδυνατούν να το χάσουν ακόμα και με στερητική δίαιτα
  • Σε όσους επιθυμούν να χάσουν τοπικό λίπος από οποιοδήποτε σημείο, χωρίς να έχουν περιττά κιλά
Η Λιποαναρρόφηση λοιπόν είναι η μέθοδος εκλογής για οριστική απομάκρυνση του τοπικά συσσωρευμένου λίπους, στοχευμένα και ελεγχόμενα!
V
Λιποαναρρόφηση –
Λεπτομερώς
Ακριβώς λόγω της μεγάλης ζήτησης που γνωρίζει η συγκεκριμένη επέμβαση, μέσα στα χρόνια έχουν δημιουργηθεί αρκετές τεχνικές, οι οποίες στοχεύουν στο όλο και καλύτερο αποτέλεσμα με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία του ασθενούς.

Η Κλασσική Λιποαναρρόφηση, και γενικά η βασική λογική κάθε μορφής λιποαναρρόφησης, αφορά στη χρήση ενός μικρού σωλήνα (κάνουλα), που συνδέεται με μία ισχυρή συσκευή (αντλία) αναρρόφησης και εισάγεται στο λίπος μέσω μικρών τομών στο δέρμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι τομές μπορεί να είναι τόσο μικρές, ώστε να μην χρειάζονται καν ράμματα. Η απομάκρυνση του λίπους επιτυγχάνεται, καθώς η κάνουλα της αναρρόφησης δημιουργεί μικροσκοπικές σήραγγες ενδιάμεσα από τα λιπώδη στρώματα. Τα μικροσκοπικά αυτά «τούνελ» μετά την επέμβαση καταρρέουν και με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται συνολικά το περίγραμμα του σώματος.

Μία από τις πιο «κλασσικές» πια παραλλαγές της μεθόδου είναι η Λιποαναρρόφηση Tumescent. Η διαφορά της με την κλασική λιποαναρρόφηση είναι ότι εδώ εγχέεται στην υπό θεραπεία περιοχή μία ποσότητα αραιωμένου διαλύματος λιδοκαΐνης, δηλαδή τοπικού αναισθητικού και επινεφρίνης. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και είναι σχεδόν αναίμακτη μέθοδος. Σε λίγες ώρες ο ασθενής είναι σπίτι του. Η βελτίωση του περιγράμματος του σώματος είναι συνήθως άμεσα αισθητή, ωστόσο τα πλήρη αποτελέσματα φαίνονται μετά από 2-6 μήνες.

ΜΗΡΟΙ
Τα πόδια αποτελούν ένα κατεξοχήν σύμβολο θηλυκότητας και θελκτικότητας και τα αντιαισθητικά ψωμάκια δεν βοηθούν και πολύ τη συνολική εικόνα του σώματός μας. Η Λιποαναρρόφηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στην έσω επιφάνεια των μηρών, που συχνά εμφανίζεται διογκωμένη και στα γνωστά σε όλους «ψωμάκια», με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
ΓΟΝΑΤΑ
Η συσσώρευση τοπικού πάχους στα γόνατα δεν υποχωρεί ούτε με διατροφή, ούτε με άσκηση, γι’ αυτό και πολλές γυναίκες επιλέγουν την Λιποαναρρόφηση για να βελτιώσουν την εικόνα στην περιοχή. Πρόκειται για μία μικρή και εύκολη περιοχή, με την αποθεραπεία να είναι πάρα πολύ ήπια και σύντομη.
ΓΑΜΠΕΣ
Η Λιποαναρρόφηση στις γάμπες (κνήμες) αφορά σε δύο περιπτώσεις, είτε στη βελτίωση του σχήματος της γάμπας είτε στη συνολική λέπτυνση της γάμπας περιμετρικά. Γενικά, η περιοχή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από πλευράς πλαστικού χειρουργού και έχει μακρύτερη αποθεραπεία.
ΚΟΙΛΙΑ & ΜΕΣΗ
Η εφαρμογή Λιποαναρρόφησης στην περιοχή της κοιλιάς έχει την ίδια ζήτηση τόσο μεταξύ των γυναικών όσο και των ανδρών. Ακόμη και άτομα που γυμνάζονται συστηματικά παραπονούνται για εναπόθεση επίμονου τοπικού λίπους στην περιοχή αυτή. Τα αποτελέσματα μετά τη θεραπεία, είναι πολύ ικανοποιητικά και οριστικά. Με το Vaser επιτυγχάνεται και σμίλευση της περιοχής!
ΠΡΟΣΩΠΟ
Η Λιποαναρρόφηση στο πρόσωπο αφορά την προσπάθεια αναδιαμόρφωσης του σχήματος του προσώπου και τη σύσφιξη. Παρόλα αυτά μπορεί να αφαιρεθεί λίπος από περιοχές όπως τα μάγουλα και το προγούλι με τομές σχεδόν αόρατες και αποτέλεσμα πολύ ικανοποιητικό.
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
DR MEGAPANOS

Δρ. Χρήστος Μεγαπάνος

Πλαστικός Χειρουργός

O άνθρωπος , η θεϊκή Αναλογία & η Πλαστική Χειρουργική

Ο Ιατρός Χρήστος Μεγαπάνος είναι ένας καταξιωμένος πλαστικός χειρουργός με εξειδίκευση στον τομέα του μαστού και στην αρχιτεκτονική προσώπου και σώματος.

Βασική του αξία είναι η προσήλωση στην επιστήμη και η αναζήτηση της αντικειμενικής ομορφιάς. Αναζητά τη «Χρυσή Τομή» την εικόνα που στηρίζεται στους κανόνες της αρμονίας, όπως υπαγορεύονται από την ίδια τη φύση.

PRESS/MEDIA

Γράμμωση χωρίς γυμναστική γίνεται;

Γραμμωμένη κοιλιά και σμιλευμένο κορμί χωρίς κόπο και ιδρώτα μπορεί να σου χαρίσει η νέα ελαχίστως επεμβατική τεχνική λιποαναρρόφησης Vaser.

Ο Χρήστος Μεγαπάνος M.D. μάς συστήνει τη νέα επαναστατική μέθοδο που εξαφανίζει το τοπικό πάχος πιο εύκολα από ποτέ

Long pencil ή mermaid, mini ή strapless, ό,τι νυφικό κι αν ονειρεύεστε να φορέσετε την ημέρα του γάμου σας, δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να το στερηθείτε.

Γλυπτική Σώματος: Το Vaser, η πιο εξελιγμένη τεχνική ελάχιστα επεμβατικής λιποαναρρόφησης

Το Vaser, η πιο εξελιγμένη τεχνική ελάχιστα επεμβατικής λιποαναρρόφησης θα σας απαλλάξει οριστικά από το τοπικό πάχος

Η νέα λιποαναρρόφηση

Το νέο 4D Vaser Lipo προσφέρει γράμμωση χωρίς γυμναστική

Derma Beauty Lounge 2017

Η ομιλία του Dr. Χρήστου Μεγαπάνου

Σκέφτεσαι τη λιποαναρρόφηση;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μέθοδο Vaser Lipo

Τοπικό λίπος; Όχι πια!

Ο πλαστικός χειρουργός Xρήστος Μεγαπάνος απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις για τη λιποαναρρόφηση.

Μπορώ μαζί με τη λιποαναρρόφηση να κάνω και σμίλευση σώματος;

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Κ. Μεγαπάνο, MD, πλαστικό χειρουργό

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Είναι η Λιποαναρρόφηση μέθοδος αδυνατίσματος;
Ποια η διαφορά Κλασσικής Λιποαναρρόφησης με την Λιποαναρρόφηση Vaser;
Προκαλείται χαλάρωση μετά την Λιποαναρρόφηση;
Μπορεί να πάρω κιλά μετά την Λιποαναρρόφηση; Και αν ναι στα ίδια σημεία;
Σε καμία περίπτωση η Λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μέθοδο απώλειας βάρους και αυτό είναι κάτι που τονίζουν σε κάθε ευκαιρία οι ειδικοί. Η Λιποαναρρόφηση είναι ο μοναδικός ενδεδειγμένος ιατρικός τρόπος για οριστική απομάκρυνση του τοπικά συσσωρευμένου λίπους. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι με προβλήματα παχυσαρκίας δεν μπορούν να προχωρήσουν σε Λιποαναρρόφηση.
Η Λιποαναρρόφηση Vaser σε αντίθεση με την κλασική μέθοδο, χαρακτηρίζεται ως «ελαχίστως επεμβατική» τεχνική Λιποαναρρόφησης, αφού με τη δύναμη των υπερήχων ρευστοποιεί το ανεπιθύμητο λίπος, κάνοντας έτσι την αφαίρεσή του μία σχεδόν ατραυματική διαδικασία. Επίσης, παρατηρείται και επιπλέον σύσφιξη, σμίλευση και γράμμωση των μυών, χωρίς γυμναστική.
Η Κλασσική Λιποαναρρόφηση ενδείκνυται περισσότερο από κάθε άλλη τεχνική για αφαίρεση μεγάλων ποσοτήτων λίπους, ωστόσο είναι καλό να λαμβάνεται υπ’ όψιν και ο παράγοντας της χαλάρωσης, ώστε να εφαρμόζονται συμπληρωματικές μέθοδοι σύσφιξης για ένα ολοκληρωμένο και ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Τα αποτελέσματα της Λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα και αυτό σημαίνει πως τα λιποκύτταρα που αφαιρούνται δεν γεννώνται εκ νέου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως το άτομο δεν μπορεί να παχύνει ξανά, απλώς σημαίνει πως και να παχύνει το λίπος δεν θα συσσωρευτεί και πάλι στο ίδιο σημείο, αλλά θα διανεμηθεί πιο συμμετρικά στο σώμα. Γι’ αυτό μην παραλείπεται να ακολουθείτε πάντα ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.
Τι διαφορά έχει από τις άλλες σχετικές μεθόδους λιποαναρρόφησης;
Είναι η μόνη μέθοδος που μπορεί να σμιλεύσει κοιλιακούς και γραμμώσεις. Δεν επιτρέπει την εμφάνιση χαλάρωσης, αφού χαρίζει και ταυτόχρονη σύσφιξη. Είναι πιο οικονομική και πιο αποτελεσματική μέθοδος από άλλες παραπλήσιες. Μπορεί να σμιλεύσει κοιλιακούς και γραμμώσεις, εκεί που άλλες τεχνικές αποτυγχάνουν. Φέρει έγκριση του FDA, του παγκοσμίως εγκυρότερου οργανισμού.
Κάνει το Vaser για εμένα;
To Vaser μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε γυναίκα ή άνδρα με τοπικά συσσωρευμένο λίπος που δεν επιθυμεί να υπάρχει. Η μέθοδος όμως, όπως άλλωστε και καμία μορφή λιποαναρρόφησης, δεν ενδείκνυται για παχύσαρκους ανθρώπους, καθώς δεν είναι μέθοδος δίαιτας.
Θα πονάω μετά την επέμβαση;
Η όλη διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία (και μέθη αν μιλάμε για την αντιμετώπιση τοπικού πάχους σε άνω της μίας περιοχών) και δεν είναι επίπονη. Εάν εμφανιστεί ενόχληση μετά την επέμβαση για το πρώτο 24ώρο αντιμετωπίζεται με κοινά αναλγητικά.
Θα έχω σημάδια;
Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω δύο ελάχιστων οπών στην περιοχή εφαρμογής, οι οποίες κλείνουν άμεσα. Συνήθως δεν εμφανίζονται καν μώλωπες στα σημεία εισαγωγής. Εάν εμφανιστούν θα υποχωρήσουν μετά από λίγες ημέρες.
Τι σημαίνει ελάχιστα επεμβατική μέθοδος;
Πολύ απλά σημαίνει πως η μέθοδος είναι μεν επεμβατική, αλλά είναι τόσο ατραυματική και ανώδυνη που φτάνει στα όρια του να μην θεωρείται επεμβατική. Η χρήση των υπερήχων για τη ρευστοποίηση του λίπους πριν την αναρρόφησή του κάνει την όλη διαδικασία εξαιρετικά απλή και εύκολη.
Πόση ώρα θα διαρκέσει η θεραπεία;
Ανάλογα με την ποσότητα του λίπους που θέλουμε να αφαιρεθεί μπορεί να διαρκέσει από 1 έως και 2 ώρες. Είναι σαφές πως όσο πιο εκτεταμένο είναι το πρόβλημα, τόσο μεγαλύτερος χειρουργικός χρόνος χρειάζεται.
Με ποιες άλλες τεχνικές μπορεί να συνδυαστεί;
Το Vaser συνδυάζεται άριστα με το αγαπημένο των celebrities BBL (Brazilian Butt Lift) και με την αυξητική στήθους με αυτόλογο λίπος, καθώς το λίπος που αφαιρείται, πχ. από την κοιλιά, χρησιμοποιείται για να προσδώσει όγκο σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν έλλειψη. Επίσης, το Vaser μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά και με την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση για τη σμίλευση των «δύσκολων» περιοχών.
Το Vaser καταπολεμά και την κυτταρίτιδα;
Το Vaser προσφέρει ταυτόχρονη σύσφιξη κατά την εφαρμογή του, οπότε και δεν επιτρέπει να υπάρξει χαλάρωση στην υπό θεραπεία περιοχή. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι μέθοδος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Ο πλαστικός χειρουργός θα σου προτείνει συνδυαστικούς τρόπους για να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα μαζί με την απομάκρυνση του ανεπιθύμητου λίπους.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Αποδέχομαι τους όρους χρήσης
Λεωφ. Μεσογείων 226, 15561 Χολαργός
211 19 01 900
team@vaser.gr
ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ
Λεωφ. Μεσογείων 226, 15561 Χολαργός
211 19 01 900
team@vaser.gr
© 2020 VASER

Web Design & Development by

FAQ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Αποδέχομαι τους όρους χρήσης
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στις ρυθμίσεις.
Τα cookies που θα χρησιμοποιηθούν αφού επιτραπεί από εσάς είναι τα:
'ga_GoogleAnalytics' για να συλλέγουμε ανώνυμες πληροφορίες όπως τον αριθμό των επισκεπτών του ιστότοπου και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.
Η ενεργοποίηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.